top of page

Artistliste 2014

Onkel Tuka

Det syv mann sterke Haldenbandet Onkel Tuka fikk en velfortjent Spellemannspris i 2011 forderes fjerde album «Hvit honning».

Dette er tredje plate i trilogien» Gud, Død og Kjærlighet».«Geriljagospel»(2006) gjorde amerikansk bluegrassgospel norsk, «Hotell Hellmann»(2008) gjordetematikken rundt død til en musikalsk fest og «Hvit Honning» hyller kjærligheten med banjo ogfelemusikk.

På konsert kjennetegnes Onkel Tuka av massevis av spilleglede og musikalsk driv,og utpreget god publikumskontakt.

Drolsum Stasjon

Med den ene foten plantet i amerikansk bluegrasstradisjon og den andre i alskens andre tradisjoner er DROLSUM STASJON fast bestemt på ikke å gjøre skam på den nedlagte stasjonen de er oppkalt etter. På klingende ringeriksdialekt gir de publikum historier om fordums stolthet, tro og tvil og ikke minst om kvinnfolk på godt og vondt. Med massiv strengeleik, lystig humør og spenstige tekster er det mannssterke orkesteret sprekkferdig klare for alt hva Langesund Bluegrassfestival 2014 måtte ha å by på!

Paradise Mountain Boys

Paradise Mountain Boys har holdt på i mere eller mindre i 15 år. De spiller tradisjonell Bluegrass musikk,bestående av 3 stemt sang,instrumentaler og accapella.

Jørgen Hermansen (sang)

Håkon Hermansen (gitar og sang)

Tore Kaspersen (banjo og sang)

Knut Myren (mandolin)

Roar Karlsrud (dobro)

Øyvind Stenbråten (kontrabass)

Jack Dahl (trommer).

Midlewood Band

Middlewood Band MWB ble startet av Marius Midtskogen i 2008 etter å ha vært en del av rockemiljøet i Drammen i mange år. Bandet skriver egne låter, i sjangeren singer/songwriter, hvor det utelukkende brukes bluegrass instrumentering. De blander inn tradisjonelle bluegrasslåter for å skape varierte konserter med nyere og eldre materiale, hvor den gode musikkopplevelsen står i fokus. De siste tre årene har bandet spilt på flere festivaler og konserter; Risør Bluegrass Festival, Langesund Bluegrass Festival, Kjerringvikfestivalen og Drammen Elvefestival i tillegg til Hr. Nilsen, Buddy og Larvik Kulturnatt. MWB består av fem medlemmer, hvor det viktigste er samspill, trøkk og glede i musikken. Morten Marstein, kontrabass/ vokal Line Johannessen, vokal Morten Nymoen, mandolin/dobro/ vokal Dag Ivar Caspersen, banjo/gitar Marius Midtskogen, vokal/gitar Sammen spiller de en blanding av moderne og tradisjonell bluegrass og akustisk country.

Brokeland Bullets

Brokeland Bullets spiller tradisjonell bluegrass inspirert av folkemusikk og country.

 

Det Oslobaserte bandet slapp sin første CD under Langesund Bluegrassfestival i 2011. Noe som kanskje ikke var helt tilfeldig, siden fire av de seks medlemmene i bandet opprinnelig er fra Langesund.

Bandet består av Jan Richard Pianski (gitar, sang),  Espen Svennungsen (banjo, sang), Jørgen Martinsen (mandolin, sang),  Sondre Ljoså (bass, sang),  Paul Oddvang (dobro) og Per Waagø (fiolin)

Please reload

bottom of page